Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Исландия » Екскурзия до Исландия - студена, но красива

Екскурзия до Исландия - студена, но красива Ексклузивно

Исландия, Исландия
Сподели Печат на Екскурзия до Исландия - студена, но красива
Промоция
Исландия
Исландия
Исландия
Исландия
Рейкявик
Рейкявик
Исландия
Исландия
Национален парк Тенгветлир
Национален парк Тенгветлир
Исландия
Исландия
Синята лагуна
Синята лагуна
 • Исландия
   
 • Исландия
   
 • Рейкявик
   
 • Исландия
   
 • Национален парк Тенгветлир
   
 • Исландия
   
 • Синята лагуна
   

Маршрут: София - Франкфурт - Рейкявик - Франкфурт - София

Дати: 24.09.2019 - 30.09.2019

Дни: 7

Нощувки: 5

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия до Исландия - студена, но красива, Исландия
Екскурзия до Исландия – Страната на Приказките за Елфи и Тролове

Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук в Исландия. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга.
Когато и да посетите Исландия, вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най-търсените туристически дестинации в света и сезонът за посещение на острова е целогодишен.


7 дни / 5 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек
Цени
Цена на човек
в двойна стая
Единична
 стая
Цена за
Трети възрастен
Дете до 10,99г.
с 2-ма възрастни
в стая
Дете до 10,99 г.
с 1 възрастен
в стая
Ранни записвания
до 30.04.2019 г.

3873 лв.
4655 лв.
3560 лв.
3325 лв.
3677 лв.
Редовни цени от
01.05.2019 г.
4068 лв.
4850 лв.
3755 лв.
3520 лв. 3873 лв.

Цената на Екскурзията до Исландия е на човек в лева и включва:

 • Самолетен билет с Авиокомпания  Lufthansa с включени Летищни такси
 • Регистриран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 7 кг.
 • 5 нощувки в упоменатите хотели 3* / 4*
 • 5 закуски
 • Трансфери летище – хотел – летище
 • Транспорт с автобус по описаната програма;
 • Медицинска застраховка асистанс с покритие 10 000 евро
 • Водач от страна на Туроператора
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма
 • Входен билет за Синята Лагуна ( с включени хавлии )

Цената на Екскурзията до Исландия не включва:
 • Лични разходи
 • Екскурзия наблюдение на китове – 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца до 11 г.
 • Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон - 95 лв за възрастни и 40 лв. за деца до 11 г.
 • Бакшиши
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на Екскурзията до Исландия

Ден 1 -    24.09.2019 
Среща на летище София, Терминал 2 в 04:30 ч. за полет за Рейкявик през Франкфурт в 06:30 ч. В 07:55 ч. - пристигане във Франкфурт, кратък престой на летището след което полет за Рейкявик в 11:40 ч. Пристигане на летището в Рейкявик 13:20 ч. Трансфер до хотел Island 4*. Настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 2 - 25.09.2019
Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата "Хатлгримскиркя" старинната къща Хьофди- станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г. , скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата)- причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение. Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащане 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 3- 26.09.2019
Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. "Златен кръг" – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос иезерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м  през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Следобяд посещение на оранжерия в доматената ферма Фридхаймар. Ще имаме възможност да научимза процесите на оранжерийното градинарство в този студен климат с толкова дългаи сурова зима. Забележителното е, че се създава среда с топли средиземноморски условия през цялата година и това дава възможност за почти целогодишно земеделие. Атриумът включва и изложба за използването на геотермално отопление в исландското градинарство.
Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

Ден 4 - 27.09.2019
Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8 % от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип "Амфибия" по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30-40 мин.) с доплащане 95 лв за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 11 г.
Нощувка в хотел - Foss Hotel Nupar 3*.

Ден 5 - 28.09.2019
Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул.
Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик.

Ден 6 - 29.09.2019
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя.Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан, и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky`s Bridge, който свързва два  континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно.  Ще имаме възможност да се похвалим, че сме  преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следобед – двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух.
Вечерта - трансфер до летището (включен в цената).

Ден 7 - 30.09.2019
Полет за София през Франкфурт в 00:25 ч. Кацане на летището в Франкфурт в 05:50 ч. Полет за София в 08:00 ч. Пристигане на летище София в 11:10 ч.

Полетно разписание:
24.09.19 - София 06:30 ч. - Франкфурт 07:55 ч.
24.09.19 - Франкфурт 11:20 ч. - Рейкявик 13:00 ч.
30.09.19 - Рейкявик 00:25ч.  - Франкфурт 05:50 ч.
30.09.19 - Франкфурт 08:00 ч. - София 11:10 ч.
* Всички полети са в местни времена и подлежат на препотвърждение.


Хотели използвани по програмата ( или подобни ) :
 • В гр.Рейкявик - Хотел  Island 4* : Разположен в централната част на Рейкявик. Стаите са комфортни, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, мини-бар, сейф, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.
 • В гр.Калфафел - Хотел Foss Hotel Nupar 3* : Разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар. Хотела предлага невероятна гледка към Vatnajökull, най-големия ледник в света извън Арктика. Хотела се намира в близост до много от природните забележителности на Исландия, като планината Lómagnúpur, националния парк Skaftafell, кратерите в Lakagígar и удивителната Jökulsárlón, незамърсената ледникова лагуна на Исландия.

Условия:
 • Депозит от  50%  от сумата и доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване
 • Офертата важи при минимум записани 19 туриста
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди датата на тръгване
 • Няма медицински изисквания за пътуванетодо Исландия
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.   

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.


Уточнение: Местна валута е Исландска крона (ISK) -  1 EUR = 123 ISK ( към м. Март 2019 )


Необходими документи:
 • Международен паспорт с минимум валидност 6 месеца след датата на връщане
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител е необходима  нотариална заверка от единия или двамата родители.

Важно:
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 24.08.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 • Пътуването НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Срокове за анулации и неустойки:
 • При наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа
 • Между 90-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
 • Между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията
 • При по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

ЕХ
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!