Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Палма де Майорка

Палма де Майорка

Палма де Майорка
Палма де Майорка
Палма де Майорка
Палма де Майорка
Палма де Майорка
Палма де Майорка
Палма де Майорка
Палма де Майорка
Палма де Майорка
Палма де Майорка
 • Палма де Майорка
   
 • Палма де Майорка
   
 • Палма де Майорка
   
 • Палма де Майорка
   
 • Палма де Майорка
   
Балеарските острови са архипелаг, разположен в западната част на Средиземно море, принадлежащ на Испания. Островите, които са част от него са: Майорка, Менорка, Ибиса и Форментера. Основният икономически отрасъл е туризмът и всички негови разновидности, които заедно с риболова, селското стопанство и промишлеността са основен поминък на населението. Най-силно застъпени са морският и селският туризъм, в които се инвестира благодарение на програмите за развитие и субсидиите на Испанското правителство. Най-големият от Балеарските острови е Майорка, а най-големият град е Палма, който е и столица на автономната област. Столицата се намира на южното крайбрежие на острова, в залива Палма, и има население около 375 000 жители. Красивите плажове, топлото време, гостоприемните местни хора, високото качество на обслужване в хотелите и уникалната местна кухна са само част от причините, превърнали мястото в предпочитана дестинация за почивка на много европейци.
През последният половин век Майорка се превърна в най-предпочитания ваканционен курорт в Европа. Посещаван е от над 12 млн. туристи годишно. В Майорка човек се чувства едновременно в сърцето на природата и в центъра на кипящия градски живот. Острова не оставя своите посетители да скучаят – той им предлага изобилие от разнообразни преживявания. Известни забележителности са катедралата Ла Сеу (La Seu) – изключителна постройка в готически стил, по която е работил и знаменития архитект Антонио Гауди; Старият град, намиращ се на североизток от катедралата, е също е доста интересен. Представлява плетеница от малки улици, напомнящи за арабското минало. По-голямата част от къщите там са частна собственост, като някои от тях са отворени за туристите и в тях се помещават малки музеи или галерии. Арабските бани пък напомнят за присъствието на маврите.
Климатът на МАЙОРКА е мек и влажен през цялата година, което се дължи на топлото Средиземно море. Растителността е типична средиземноморска, представена от цитрусови насаждения и вечнозелени храсти и дървета, които са разпространени по целия остров. Както при всички средиземноморски дестинации, така и в Палма, кулминацията на туристическия сезон е през м.м.юли – август. Тези месеци са и с най-високите температури достигащи понякога над 40 С°. От температурна гледна точка, пролетта и есента са доста по-поносими и много приятни, въпреки, че понякога има и валежи. Зимата е мека и едва се усеща – температурите достигат понякога дори 15-17 С°и никога не падат под 0 С°.
Без значение кой от курортите на острова сте решили да посетите – винаги ще бъдете очаровани...
Палма Нова – е известният курорт разположен на 14км. югозападно от столицата Палма. Изключително популярно и привлекателно място за многобройни европейски туристи, като голяма част от тях имат собствени  вили.  Основният плаж на курорта е с широка пясъчна зона. Главният туристически сезон е продължителен – от началото на м.май – до края на м.октомври, когато може да се случи и „пренаселеност” в някои хотели. За сметка на това извънсезонните периоди – м.ноември до края на м.април, също имат своя привлекателност с мекия климат, спокойствието и уюта в немалък брой хотели, които са отворени за почти целогодишна експлоатация. Тогава е „царството” на възрастните туристи, както от Испания, така и от много други европейски страни.
На всеки 30мин. има редовна автобусна линия до централния град на острова, която преминава и през близките съседни курорти в източна посока.
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!