Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Чанаккале » Пролетни уикенди в Чанаккале на Дарданелите (2 нощувки)

Пролетни уикенди в Чанаккале на Дарданелите (2 нощувки) Ексклузивно

Чанаккале, Турция
Сподели Печат на Пролетни уикенди в Чанаккале на Дарданелите (2 нощувки)
Промоция
Dardaneli
Dardaneli
troya
troya
Чанаккале
Чанаккале
Чанаккале
Чанаккале
Чанаккале
Чанаккале
Чанаккале
Чанаккале
Чанаккале
Чанаккале
 • Dardaneli
   
 • troya
   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Чанаккале
   
 • Чанаккале
   
 • Чанаккале
   
 • Чанаккале
   
 • Чанаккале
   

Маршрут: София - Пловдив – Хасково – Свиленград – Чанаккале

Дати: 07.03.2024, 04.04.2024, 18.04.2024, 09.05.2024, 23.05.2024, 06.06.2024, 13.06.2024

Дни: 4

Нощувки: 2

Нощен преход

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Пролетни уикенди в Чанаккале на Дарданелите (2 нощувки), Турция
ЕДИН РАЗЛИЧЕН УИКЕНД В ЧАНАККАЛЕ НА ДАРДАНЕЛИТЕ (2 нощувки)


Дати на пътуване за 2024г. 
07.03.2024, 04.04.2024, 18.04.2024, 09.05.2024, 
23.05.2024, 06.06.2024, 13.06.2024
 

Програма на Екскурзията до Чанаккале
Първи ден
Отпътуване от гр. София, Автогара Сердика в 21.00 ч по маршрут: Пловдив – Хасково – Свиленград – Чанаккале.

Втори ден
Пристигане в гр. Гелиболу около 6.30 ч. сутринта. Преминаване с ферибот или през новия въжен мост над Дарданелите. Пристигане в хотела в Чанаккале.  КОМПЛИМЕНТ! Закуска на блок маса в хотела!
При възможност, настаняване. Свободно време за почивка. 
След обяд туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на Троянския кон подарена на града от актьора Брат Пит през 2004г., подарена на жителите на града. Възможност за вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Целодневна екскурзия до Троя и Асос. По време на екскурзията се посещават разкопките на древна Троя – арената на възпятата от Омир Троянска война (крепостните стени, портите на древния град, амфитеатъра, храмът на Атина). Продължаваме на юг към района на планината Ида, където на брега на Егейско море се намира селцето Бехрамкале – наследник на античния град Асос. Посещение на храма на Атина, руините на първата школата по философия в света, основана от Аристотел, театъра. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Чанаккале следобяд. Връщане в хотела следобяд. Свободно време. Възможност за вечеря. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Свободно време, освобождаване на стаите в 12.00ч. ПОДАРЪК! Посещение на град Кешан – свободно време за пазаруване в местна търговска верига. Продължаване за България с ПОДАРЪК - кратна спирка в Одрин. Пристигане в София късно вечерта. 

 
 Цените в таблицата са в лева на човек
* Промоционални цени валидни до 29.02.2024! 
Хотел  Човек в
 двойна стая
Доплащане
за ед. стая
Допълнително
легло в двойна стая 
** Дете до 6г
(ненавършени )
** Дете 6г -12г
(ненавършени) 
Хотел 3* *220 лв
285 лв
149 лв * 220 лв
 285 лв
130 лв  165 лв 

** Цената за деца е валидна при настаняване с 2-ма възрастни в стая.
 

Цената на Екскурзията включва:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус по маршрута
 • 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* в Чанаккале - център 
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата 
 • Медицинска застраховка с 2000 евро покритие за лица до 65 г.
 • Пътни, гранични и фериботни такси 
 • Водач от агенцията

Цената на Екскурзията не включва
 • Туристическа обиколка на Чанаккале –  € ( включва транспорт и екскурзоводско обслужване)
 • Посещение на античния град Троя и Асос /целодневен тур/ – 60 €  (включва транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси)
 • Посещение на АКВАПАРК – възрастни 35 € / деца 5-12г 25 € (включва транспорт, входна такса, придружител от агенцията) - само през летния сезон се посещава
 • Вечеря в ресторанта на хотела – 25 €  
 • Доплащане за медицинска застраховка на лица над 65 г.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Разходи от личен характер

Градът ÇANAKKALE – Турция 
Чанаккале е разположен в северозападната част на Република Турция на пролива Дарданелите, който свързва Егейско с Мраморно море, респективно с Черно море. Чанаккале се явява втората след Истанбул “врата” между двата континента - Европа и Азия. Пътнически фериботи свързват ежедневно Чанаккале от азиатска страна и Еджеабат и Килитбаир от европейска. Многоцветни яхти спират тук по пътя си до и от Мраморно и Егейско море, за да могат туристите да се починат, да похапнат от местните специалитети и да разгледат забележителностите в района. 
 
Приятни спомени остават от една разходка по крайбрежната улица Кордон , където може да поседнете в един от многобройните ресторанти и кафенета. 
 
Повече от 50% от земите в Чанаккале са покрити с гори, това е един зелен рай, притежаващ богатство от исторически и туристически ресурси, културни забележителности и фолклор, два от най-красивите турски острови, топли извори. 
 
Земите в района имат богато историческо минало заради стратегическото си разположение. През 1451 г. Фатих Султан Мехмет, който по - късно завладява Истанбул, построява крепост в Килитбаир, от европейска страна и в Чименлик - от азиатска, за да контролира преминаващите кораби през тесния пролив (1200 м.). 
 
Днес крепостта Чименлък е военен музей. В памет на битката при Чанаккале през Първата Световна война, в музея се намира точно копие на кораба Нусрат, използван през войната за миниране на пролива. 
 
Тези, които се интересуват могат да посетят и Музея на Пирирейс (1465 - 1554 г.), един от известните мореплаватели на Османската Империя, създател на най-древната карта на света. Тук са неговите карти и дневници, както и много морски флагове. Върху кулите по протежение на крепостните стени (високи 25 м. и широки 8 м.) могат да се видят оръдията, използвани през Първата Световна война. 
 
Керамиката и килимарството, най-древните занаяти в историята на цивилизацията, тук са запазили превъзходното си качество и продължават да се развиват и до днес, без да губят регионалната си автентичност. Така характерните за района глинени съдове могат да се видят в археологическия музей в центъра на града. Една от версиите за името Чанаккале идва от глинените съдове (чанак - чиния), произвеждани някога зад стените на крепостта. Освен с керамиката си, градът става известен през 17в. и с производството на коприна и брезент. 
 
В провинцията се намират някои значими древни градове като Ассос, Чан, Езине. Тук са се състояли две много важни битки в историята. Едната от тях е митологичната Троянска война, възпята от Омир в “Илиада”. В Троя могат да се видят както руините на градските стени, така и дървения Троянски кон. Другата важна битка в района е тази през Първата Световна война, когато турците, под ръководството на Мустафа Кемал Ататюрк, устояли на противниковите сили и Чанаккале бил обявен за “непроходим”. В чест на 500 хилядите войници, дали живота си на Галиполи, полуостровът е превърнат в национален монументален парк. 
 
Ассос се състои от две части – пристанището и градската част.На пристанището до днес са оцелели само няколко сгради.В града обаче могат да се видят останките от древния Ассос: Храма на Атина, построен през 6в. пр. Хр., Агората, булетериона, състоящ се от статуи, театъра, некропола. 
 
Чан е родното място на керамиката в Чанаккале. Животът тук зависи до голяма степен от керамичните заводи, допринасящи много за турската икономика. С тенденция да се развива като унивеститетски център с модерно изграждащия се комплекс в края на града, природните си дадености – планина и море - Чанаккале е интересно място за организиране и провеждане на различни инициативи.               
 
Сигурността и нулевия процент на престъпност е също един мотив за спокойно пътуване в района. 


Необходими документи:  Международен паспорт или лична карта с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване   

Заплащане: 
 • Депозит в размер на 50 % при резервация
 • Доплащане до 10 дни преди отпътуването
 
Препоръчваме Ви: Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на  застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. 
 

 
ВАЖНО:
1. Минимален брой туристи: 40 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
6. Туроператор Партнер Травел ЕООД  има сключена застраховка Отговорност на туроператора със застрахователна компания Лев ИНС АД с адрес: ул. „Искър“ 21, 1000 Център, София, Тел: 089 552 4461. Застрахователна полица № 00088213/13122010010368, валидна до 09.01.2021  
7. Туроператор ПАРТНЕР ТРАВЕЛ, удостоверение за регистрация 05261 / 28.01.2005, ЕИК 130997094, адрес на управление гр. София, жкл Хаджи Димитър, бл.111 телефон: 02 988 23 12, email: office@partner-travel.com


 
Забележка:

 • Туроператорът си запазва правото да внася корекции в посочения маршрут на пътуването.
 • Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове и др.
 • Допълнителните екскурзии са продукт на местния турски партньор на Партнер Травел. Те се организират срещу допълнително заплащане на място, съгласно условията и цените на турската агенция. Партнер Травел не носи отговорност за цените и промените на предлаганите на място допълнителни екскурзии.
 • Настаняването в автобуса е по ред на записванията. В последствие местата могат да бъдат коригирани с 2 реда напред или назад, в зависимост от големината и марката на автобуса, предвиден за съответното пътуване.
 • За резервация на фиксирани места или предни места в автобуса се доплаща по 20 лв на човек.
 • Деца до 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
 • При евентуална промяна на цените на билетите или входните такси за споменатите обекти по програмата, Партнер Травел не носи отговорност, ако тази промяна е наложена от независещи от фирмата причини. Главен орган контролиращ входните такси и ценообразуването е Министертство на Туризма на Република Турция.
 • За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валиден поне 3 месеца от датата на отпътуване.
 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500


Туроператор “ПАРТНЕР ТРАВЕЛ” ЕООД  има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД. Застрахователна полица № 00088213/13122010010368

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!