Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Често задавани въпроси (FAQ)

Често задавани въпроси (FAQ)

Търсене на хотел

Как да търся хотел?
Вашето търсене можете да направите като изберете ХОТЕЛИ от главното меню, след което от търсачката отдолу може да изберете съответния град и категория на хотела.
Информацията за хотела включва:
1. Снимки
2. Обща информация и адрес
3. Цени и промоции
4. Оферти към хотела
5. Бутон за бързо изпращане на заявка за резервация
6. Карта на местоположението на хотела
Какво означават звездите на всеки хотел?
Хотелите се подреждат по световния стандарт, според големината на стаите, съоръженията в хотела и други. Така можете да добиете представа за статуса на избрания от Вас хотел, като те се категоризират от 2 до 7 звездни.
Когато правя резервация мога ли сам да избера в каква стая да отседна?
Вие можете да изберете стая за непушачи, гледка към парк или море, на кой етаж да е стаята Ви. Ако имате предпочитания за някой вид стая, можете да заявите по време на резервацията, но не е гарантирано да се изпълнят. Имайте предвид, че някои от тези Ваши изисквания е възможно да се доплащат.
Как да избера в каква стая да отседна?
В нашата система има различни видове стаи - единична, двойна, тройна, апартаменти, студиа и фамилни стаи.
Единична: стая за един възрастен, за единично настаняване. Леглото може да бъде тип единично или персон и половина.
Двойна: стая за двама възрастни със спалня или с две отделни легла.
Тройна: стая за трима възрастни с една спалня с отделно легло, или три отделни легла.
Апартамент или студио: състоят се от баня, дневна и спалня. Някои от тях имат и кухненски бокс. Тези помещения са с възможност за настаняване на 2-ма, 3-ма или повече.
Фамилна стая: представляват две стандартни стаи, които са свързани помежду си. Идеални са за семейства с две деца.
Изпратих запитване за резервация, а още нямам отговор. Защо?
Ако не сте получили отговор в рамките на 24 часа, причината може да бъде празници, уикенди, или натоварен сезон. Ако има някакво събитие в периода на Вашия престой, натовареността може да забави потвърждението за Вашата резервация, но ние ще поддържаме връзка с Вас по телефон или имейл, с ангажимент за осъществяване на резервацията Ви във възможно най-кратък срок.
Ако в хотела, който съм избрал няма места, какво трябва да направя?

В такъв случай можете да разгледате www.partner-travel.com за други хотели със същите критерии или да се консултирате с професионалните ни туристически консултанти. Разбира се, Вие не сте длъжни да приемате непременно алтернативната оферта, която Ви предлагаме.

Колко дни преди отпътуването се прави резервацията?
След като сте проверили избрания хотел и сте установили, че има свободни места, препоръчително е да резервирате най-малко три работни дни преди датата на отпътуване. Желателно е да направите резервацията възможно най-рано, тъй като разполагаме с ограничен брой стаи в предлаганите хотели. Колкото по-рано резервирате, толкова по-богат избор имате от промоции и оферти.
Как да намеря промоционални цени?
Ако се абонирате за информационния бюлетин на www.partner-travel.com, ще получавате от нас периодично актуалните оферти, промоции, кампании и отстъпки при ранни записвания. Така например хотели, останали с по-ниска заетост, правят отстъпки в последната минута. Полезна информация можете да получите от нашите професионални консултанти или на място в нашия офис.

Цени на хотели

Има ли отстъпки за деца?
Всички деца ползват отстъпки според условията на съответния хотел. Отстъпките се дават в зависимост от възрастта им, вида на леглото, на което се настаняват - редовно или допълнително и според броя на децата.
Какво включва цената?
Под всяка таблица с цени има подробно описание на това, което е включено в нея - пансион на хранене, съоръжения в хотела, които ползвате безплатно, както и задължителните за всяка резервация курортна такса и застраховка. Допълнителни уточнения за хотела и цената можете да видите в поле забележки.
Как да се ориентирам в сайта за цените?
Във всички основни цени за хотелите и техните оферти подробно e описано в таблици вида стая, брой туристи, за които важи цената и периода на валидност на цената.

Плащане

По какъв начин да платя своята резервация?
Резервациите направени с www.partner-travel.com можете да заплатите чрез:
  • в брой в офисите на Партнер Травел;
  • по банков път
Напомняме Ви, че при неплащане в посочения срок, Вашата резервация няма да бъде осъществена.

След потвърждение

Как и кога ще бъде потвърдена моята резервация след запитването?
След като ни изпратите запитване, то се обработва от нашите агенти. В рамките на един работен ден ще получите отговор за това дали има свободни места в хотела, за датата, която сте посочили. Ако има свободни места ще получите писменно потвърждение в рамките на работния ден, на посочения от Вас имейл. Ако няма свободни места, нашите агенти ще Ви предложат алтернативно настаняване в друг хотел или за други възможни за Вас дати.
Какво трябва да направя ако реша да променя или отменя своята резервация?
Анулиране на резервация се прави според нашите общи условия и съгласно съответните срокове за неустойка. Корекция на резервация се прави преди настаняването, ако хотелът го позволява, като ако направите повече от две корекции за една резервация се изисква такса. В случай, че се прави резервация в активен сезон, по празници или някакви мероприятия, има голяма възможност резервацията да не може да се променя. Можете да правите промяна или анулация като се свържете с нашите туристически консултанти, на място в офисите ни или по e-mail в рамките на общите условия, които сте приели при резервацията.
Как се осъществява връщането на парите за резервацията при анулация?
Връщането на пари се осъществява в рамките на общите условия и парите ще бъдат преведени в сметката на същата кредитна карта, по вашата банкова сметка или в нашият офис. То се прави по възможно най-бързия начин, но в случаи, че става въпрос за международни операции, е възможно да минат 45 дни докато видите операцията във Вашите извлечения.

Пристигане в хотелa

Какви документи трябва да представя на хотелския персонал на рецепцията?
Трябва да покажете при настаняване документа за Вашата резервация (ваучер) и документ за самоличност, най-често лична карта.
Какво се прави, ако резервацията ми не излиза в системата на хотела?
Трябва да покажете документа за Вашата резервация, направена с Партнер Травел. На рецепция имат информация за Вашата резервация. В случай, че информацията не се показва в системата на хотела, свържете се незабавно с нашите туристически консултанти, без да предприемате никакви други действия по нови резервации на място. Въпросът ще бъде решен от тях във възможно най-кратък срок.
Мога ли да удължа престоя си на място в хотела?
Ако желаете да удължите престоя си, трябва да ни уведомите два дни преди напускането Ви. След като получим запитването Ви по телефона, в зависимост от свободните стаи, то ще бъде разгледано в рамките на заетостта на хотела.

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!